Ännu en variant på höstens höjdpunkt, äpplekakan!
Denna bjöd dottern på igår, väldigt god!
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 st ägg
100 gram smält smör
4 st äpplen
1 tsk strösocker
Kanel efter önskemål
Gör
så här:
Blanda
samman de torra ingredienserna.
Smälta
smör och blanda sedan i smöret och ägget i den torra blandningen.
Skala,
kärna ur och klyfta äpplena, lägg i en påse, slå i 1 tsk socker och 1-2 tsk kanel.
Rist runt så alla bitar får kanel på sig.
Smörj
en ugnsfast form och lägg i äpplena.
Häll
smeten över äpplena och grädda i ugn 175 grader i ca 35 minuter.
Servera med vaniljsås.
Väldigt enkel och god!
mums, så himla gott :)
SvaraRaderaDet ser redigt gott ut :)
SvaraRaderaJa denna var annorlunda som dottern bakade, men väldigt god. Lite mer kaka än paj.
SvaraRaderadet där såg himlans gott ut
SvaraRadera