måndag 14 december 2015

Kladdkakerutor


 
Ca 30 bitar

Ingredienser:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl mjölk
1 dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
 
Chokladglasyr
100 g smör
200 g ljus eller mörk choklad
2 dl florsocker
 
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.
 
2. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
 
3. Vispa ägg och socker i några minuter.
    Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät smet.
 
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
 
5. Täck en liten långpanna, ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper och fördela smeten i den.
    Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna.
 
6. Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad.
    Rör ner florsockret.
 
7. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
    Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao.

    Skär i rutor, och spritsa en gräddtopp på varje ruta innan ni serverar.


1 kommentar: