Ca 30 bitar
Ingredienser:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl mjölk
1 dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Chokladglasyr
100 g smör
200 g ljus eller mörk choklad
2 dl florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort den
från plattan.
2. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
3. Vispa ägg och socker i några minuter.
Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät
smet.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Täck en liten långpanna, ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper och fördela
smeten i den.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna.
6. Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad.
Rör ner florsockret.
7. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao.
Skär i rutor, och spritsa en gräddtopp på varje ruta innan ni serverar.
såg ju inte helt fel ut :)
SvaraRadera