För 4-6 personer.
Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Pannacotta
Ingredienser
4 dl vispgrädde laktosfri
1 dl mjölk (3%) laktosfri
½-1 färsk vaniljstång
1 dl gelésocker
Garnering
ca 150 g blandade bär.
Och ett havreflarn som rullats.
Och ett havreflarn som rullats.
Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas eller dessertskålar. Låt först svalna lite och ställ sedan in i kylen så den stelnar.
Garnera med bären och havreflarn och pudra florsocker över,
Havreflarn
100 g smör
3 dl havregryn (glutenfria)
1½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Smält smöret och blanda ner havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vaniljpulver och bakpulver i sockersmeten.
Rör i havregrynssmeten.
Klicka ut på bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte så nära
varandra).
Grädda i 175 grader i ca 8-12 minuter (beroende på storleken).
Lägg dem direkt på upp-och-ner-vända glas/skålar/formar eller på en kavel
och låt stelna.
Eller rulla dem som jag gjort på bilden här.
Servera till Pannacotta, bär och grädde eller ät som de är.
Pannacotta som är så gott
SvaraRadera