1 rulltårta, ca 10 bitar
Ingredienser:
Botten
2 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
1 msk julkryddor, egen blandning
4 ägg
1 1⁄2 dl strösocker
2 msk filmjölk
Lingongrädde
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vispgrädde
1,25 dl lingonsylt
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i
en bunke.
Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en
slickepott.
Tillsätt sedan filmjölken.
Bred ut smeten på en plåt med
bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min.
Ta ut kakan, sockra den på ytan och
stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.
Lingongrädde.
Vispa grädde och blanda i lingonen.
När den är kall bred på grädden och rulla ihop den.
Förvara i kyl
Gott och enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar