lördag 7 december 2013

Pepparkaksrulltårta


Ett härligt bakverk till julfikat.
1 rulltårta, ca 10 bitar

Ingredienser:
Botten
2 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
1 msk julkryddor, egen blandning
4 ägg
1 1⁄2 dl strösocker
2 msk filmjölk

Lingongrädde
1,5 dl vispgrädde
1,25 dl lingonsylt


Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. 
Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. 
Tillsätt sedan filmjölken. 
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min. 
Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.


Lingongrädde.
Vispa grädde och blanda i lingonen.

När den är kall bred på grädden och rulla ihop den.
Förvara i kyl
Gott och enkelt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar