torsdag 25 december 2014

Vintervit pannacotta med snö


För 4-6 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Pannacotta
Ingredienser
4 dl vispgrädde laktosfri
1 dl mjölk (3%)  laktosfri
½-1 färsk vaniljstång
1 dl gelésocker

Garnering
ca 150 g blandade bär.
Och ett havreflarn som rullats.

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas eller dessertskålar. Låt först svalna lite och ställ sedan in i kylen så den stelnar.


Garnera med bären och havreflarn och pudra florsocker över,

Havreflarn 
100 g smör
3 dl havregryn (glutenfria)
1½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
 
Smält smöret och blanda ner havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vaniljpulver och bakpulver i sockersmeten.
Rör i havregrynssmeten.
Klicka ut på bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte så nära varandra).
Grädda i 175 grader i ca 8-12 minuter (beroende på storleken).
Lägg dem direkt på upp-och-ner-vända glas/skålar/formar eller på en kavel och låt stelna.
Eller rulla dem som jag gjort på bilden här.


Servera till Pannacotta, bär och grädde eller ät som de är.



1 kommentar:

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!