torsdag 23 oktober 2014

Het Räkpaj


 

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1-2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g räkor med skal
1 liten gul lök
1 röd paprika
1 singel vitlök
½ chili, urtagen och fint hackad
2 dl riven västerbottensost
3 ägg
2 dl grädde
1 tsk italiensk salladskrydda
salt, peppar
Smör att steka i.
 

Börja med degen och hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa, går lättast med en matberedare, och tillsätt sedan lite vatten i taget till degen går ihop.
Tryck ut den i en pajform, nagga och ställ kallt i ca 30 min.
Förgrädda den sedan i 225 grader i ca 10 min.
Stek finhackad lök, vitlök, paprika och chili ihop med lite smör så löken blir genomskinlig. Salta och peppra.
Skala räkorna.
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
Fördela lök/paprika hacket i pajformen och lägg på räkor och riven ost. Häll över äggstanningen och grädda i 225 grader i ca 30 min eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat.

Servera en sallad till gärna med en hallonvinägrett.

1 kommentar: