fredag 17 januari 2014

Pastry puff med färsk frukt och grädde

En av de enklaste desserter att göra.


4 personer
4 smördegsplattor (findus)
1 ägg uppvispat
Lättvispad vispgrädde sötad med vaniljsocker
½ banan
½ kiwi
5 jordgubbar i skivor
½ dl hallon
½ dl blåbär
½ mango i tärningar

Du behöver en rektangulär smördegsplatta per person.
Lägg den på en bakplåtspappers förklädd plåt.
Låt den töa lite, sen delar du den mitt av, skåra ett mönster på ena halvan med en vass kniv.
Pensla båda bitarna med uppvispat ägg och sen in i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
Håll koll de ska vackert gyllene när du tar ut dem och svällt upp ordentligt.
Nu ska de bara svalna.
Lägg den oskårade plattan på en assiett och lägg på en liten klick grädde sen toppar du med blandad färsk frukt.och en klick vispgrädde får avsluta det innan "locket" läggs på!

Frukt väljer du efter säsong och tillgång men det ska vara rikligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar