fredag 17 januari 2014

Dovhjortfärsbiffar med äpple och bacon serverade med en fetaostkräm


6 port

900 g potatis
1 paket bacon (à 140 g)
ca 4 stora äpplen
60 g purjolök, finhackad
800 g dovhjortfärs
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
5 msk smör
Sås:
3 dl turkisk yoghurt (10 %)
2 vitlöksklyftor
1 paket fetaost (à 140 g)
Salt och svartpeppar
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna.
Skala och riv 1 av äpplena grovt. Strimla purjolöken fint. 
Blanda färsen med äpple, purjolök, bacon, salt och peppar. 
Forma färsen till 6 stora portionsbiffar 
Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, på varje sida. Efterstek under lock ca 10 minuter. Ta upp och varmhåll.
Klyfta och kärna ur resten av äpplena. Stek äppelklyftorna i resten av smöret ca 3 minuter i en stekpanna.
Sås: Blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost och salt och nymalen svartpeppar.

Servera biffarna med de stekta äppelklyftorna, kokt potatis och fetaoströran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar