Det blir ca 18 små muffins.
150 gram smör (eller margarin)
1,5 dl socker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram ca,
rabarber, gärna smala
0,5 msk mjöl
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda i äggen ett i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka
centimeterstora tärningar. Skaka dem med mjölet. Vänd ner rabarbern i
muffinssmeten.
Skär ett par centimeter långa bitar av rabarbern som är
kvar, till garnering.
Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll
inte ända upp. Tryck ner en bit rabarber på toppen av varje muffins.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Vilken inbjudan? Var ska vi sen?
SvaraRaderaKramar