torsdag 3 maj 2012

Potatissallad med vårprimörer



För 20-25 personer
2 kg potatis (t.ex. amandine)
250 g frysta ärtor
300 g sugar snaps
Ca 200 g blandad bladsallad (ruccula/röd mangold, mache, kruksallad)
150 g ärtskott
Flingsalt
Dressing:
3 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
½ dl rapsolja
2 tsk flingsalt
2krm nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 minuter. Häll av och låt ånga av.
2. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
3. Skiva potatisen och lägg i en skål eller bunke medan den fortfarande är ljummen. Slå över dressingen.
4. Tina de gröna ärtorna. Koka salladsätrerna ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Hit kan förberedas.
5. Blanda potatis, ärter, sockerärter, salladsblad och ärtskott strax innan servering ( gör du det förtidigt kan sockerärterna missfärgas av dressingen). Strö över lite flingsalt. 


3 kommentarer:

  1. suger snaps? vad är det ?
    Vad kott det låter

    SvaraRadera
  2. Mmm, så gott det ser ut och snyggt med färgerna!
    Tack för receptet!

    Ha en trevlig kväll!
    Agneta

    SvaraRadera