För 20-25 personer
2 kg potatis (t.ex. amandine)
250 g frysta ärtor
300 g sugar snaps
Ca 200 g blandad bladsallad
(ruccula/röd mangold, mache, kruksallad)
150 g ärtskott
Flingsalt
Dressing:
3 msk vitvinsvinäger
2 msk flytande honung
½ dl rapsolja
2 tsk flingsalt
2krm nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Skrubba och koka potatisen
mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 minuter. Häll av och låt ånga av.
2. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
3. Skiva potatisen och lägg i en
skål eller bunke medan den fortfarande är ljummen. Slå över dressingen.
4. Tina de gröna ärtorna. Koka
salladsätrerna ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten
och låt rinna av. Hit kan förberedas.
5. Blanda potatis, ärter,
sockerärter, salladsblad och ärtskott strax innan servering ( gör du det
förtidigt kan sockerärterna missfärgas av dressingen). Strö över lite
flingsalt.
suger snaps? vad är det ?
SvaraRaderaVad kott det låter
Sokerärtor
RaderaMmm, så gott det ser ut och snyggt med färgerna!
SvaraRaderaTack för receptet!
Ha en trevlig kväll!
Agneta