söndag 29 april 2012

Jordgubbsbakelse



4 pers

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk (jag använde mjölk)
2,5 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar
50 g fint hackad mörk choklad


Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
Vispa ner bakpulvret.
Vispa sedan ner mjölet försiktigt.
Vänd i grädden/mjölken.
Häll och bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
Strössla över finhackad choklad.
Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Håll koll så att den inte blir bränd.
Stjälp upp bottnen på bakplåtspapper.
Drag bort pappret som kakan gräddats på.
Låt svalna

Ta ut 12 rundlar med ett glas, litet glas fler bakelser, stort färre.
Lägg en kakbotten på en assiett, lite lätt vispad grädde, hackade jordgubbar, ringla över chokladsås, ny kakbotten… samma procedur, avsluta med lite vispgrädde, chokladsås och en  halv jordgubbe på toppen.
Recept på Chokladsås kommer med, ett väldigt gott och enkelt.





2 kommentarer:

  1. hur sjysst är det o lägga ut sånt här när man försöker minska ner på intaget av allt gott :)

    SvaraRadera
  2. Underbaring, du kunde ju fixat maten till oss i helgen!!

    SvaraRadera