4Port
Ingredienser:
600 g torsk
400 g fryst bladspenat
1 kg mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
Ca 2 msk smör eller margarin
salt och nymalen svartpeppar
1 citron
3-4 tomater
2 dl matyoghurt (10 %)
4 msk sweet chili
Gör så här:
Tina fisk och spenat.
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka potatisen.
Vispa den till ett luftigt mos, tillsammans med mjölk och hälften av matfettet. Smaka av med salt och peppar.
Ringla lite smör i botten av en ugnssäker form.
Lägg fisken (jag rullar ihop dem) i formen och krydda den med salt och peppar. Riv över citronskalet + pressa en klyfta citron med över fisken.
Stek fisken mitt i ugnen ca 10-13 minuter.
Hacka tomaterna och blanda med yoghurt och sweet chili.
Fräs spenaten i resten av matfettet. Salta och peppra.
Servera fisken med potatismos, fräst spenat, tomatkräm och citronklyftor.
Gott och smakrikt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar