fredag 7 januari 2011

Fredags Drinken - Champs-Elysées

För: 1 person

Källa: Cocktailguiden


 
Riktigt lyxig
Ingredienser:
2 cl Cointreau eller Triple Sec
2 cl jordgubbslikör
Champagne
Jordgubbar


Beskrivning:

Blanda cointreau och jordgubbslikör

Fyll upp med champagne i ett champagneglas

Garnera med en jordgubbe

torsdag 6 januari 2011

Hej hopp!

Nu är jag hos Lotta i Malmö efter ett riktigt trevligt besök hos Linda i Landskrona!
Det blev ett rikgtigt händelserikt besök hos Linda, med inställt tåg, vattenläcka, god mat och dryck och mycket mer! Berättar mer sedan när jag kommer hem.
Nu lagas det mat här och vi ska njuta av en god middag och film och snacka en massa! I morgon blir det shopping och lite annat! Men mer om det när jag åter är hemma i Åhus!
Önskar er alla en härlig helg!
Tjingeling!

onsdag 5 januari 2011

Så var det... ja, just det !

Trettondagsafton! Firar ni? Och vad firar ni i så fall.. Jesu dop? Jesu födelse? Det är ju frågan... eller?
Jag kan meddela att jag firar INTE!
Så ... nu ger jag mig av ...Mot tåget!


Kan jag be och få 2 minusgrader, solsken och en rent ljuvlig dag!
Linda "-here I come"  
Tjingeling!

tisdag 4 januari 2011

Tisdag... redan!


Oj vad tiden går fort... men jag njuter allt vad jag orkar av ledigheten!
I går blev det till att titta på film, tv...och och lösa korsord och läsa... jätte skönt!


Har ni börjat jobba? Eller är ni med lediga?
I morgon ska jag åka till raraste vännen Linda i Landskrona och sen blir det till Lotta i Malmö... åhh vad kul det ska bli!
Men nu ska jag tvätta lite mer... roligare kan man ha... så jag stryker lite medan jag väntar på att maskinerna ska bli klara... måste vara min favorit sysselsättning *Ler*  eller....NOT!


Ha en skön dag!
Tjingeling!

söndag 2 januari 2011

Rosa pannacotta med jordgubbar


För 4-6 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.


Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker
Röd karamell färg,  några droppar

Garnering
ca ½ -1liter jordgubbar, beroende på om du ska ha det på fat eller i portionsskålar.

Gör så här
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i en glasform. eller i serverings skålar Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden. 

Skiva jordgubbar.
Så upp pannacottan på ett serveringsfat!
Dekorera med jordgubbarna runt om! Eller dekorera portionsskålarna snyggt.
Jag kan meddela det va INTE lätt att stjälpa upp den.




Men visst blev det fint!?
Ät och njut!
Det är verkligen ljuvligt gott!

Nyårsafton i bilder...

Vi hade en lugn och skön nyårsafton... med god mat och dryck och skön avkoppling.


 Se hela menyn här...
Förätten



Huvudrätten
Lite raketer hade vi med


Dessert som intogs efter 12-slaget


Även nyårsdagen gick i samma anda... och avslutades med pizza till grabbarnas förtjusning.

I dag ska jag plocka undan julen hade jag täkt... får väl se hur långt jag hinner.
Har ni julen kvar?

Idag ska jag ut på en promenad med hade jag tänkt, men det är snor halt än :(
Men solen skiner och det ser ljuvligt ut... så det blir nog en liten tur i alla fall.
Ha det så underbart!
Tjingeling!