Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker
Röd karamell färg, några droppar
Garnering
ca ½ -1liter jordgubbar, beroende på om du ska ha det på fat eller i portionsskålar.
Gör så här
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i en glasform. eller i serverings skålar Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.
Skiva jordgubbar.
Så upp pannacottan på ett serveringsfat!
Dekorera med jordgubbarna runt om! Eller dekorera portionsskålarna snyggt.
Jag kan meddela det va INTE lätt att stjälpa upp den.
Men visst blev det fint!?
Ät och njut!
Det är verkligen ljuvligt gott!