Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker
Röd karamell färg, några droppar
Garnering
ca ½ -1liter jordgubbar, beroende på om du ska ha det på fat eller i portionsskålar.
Gör så här
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i en glasform. eller i serverings skålar Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.
Skiva jordgubbar.
Så upp pannacottan på ett serveringsfat!
Dekorera med jordgubbarna runt om! Eller dekorera portionsskålarna snyggt.
Jag kan meddela det va INTE lätt att stjälpa upp den.
Dekorera med jordgubbarna runt om! Eller dekorera portionsskålarna snyggt.
Jag kan meddela det va INTE lätt att stjälpa upp den.
Den blev jättefin och ser god ut...men vad är gelesocker? Det har jag aldrig hört talas om...
SvaraRaderaEfterrätten såg helt underbar ut!! Smakade säkert jätte gott??
SvaraRaderaBörjar du jobba i morgon eller du är ledig ett tag till?
Hur länge är killarna på besök hos er?
Vi var och såg den nya Harry Potter med Amelia,den var bra. Många bra filmer på gång på bio nu får väl se vilka vi hinner och se. Annars får man se de när de kommer på dvd.
God fortsättning,Vicki
*läckert*
SvaraRaderaÅÅÅÅ va ja längtar efter sommaren nu..............
*gott* - den här sparar jag!
SvaraRaderaKram Eva