För 4-5 personer.
Otroligt smarrigt!
Ingredienser:
5dl vetemjöl
½ tsk salt
1 nypa strösocker
7,5dl mjölk
5 ägg
500 gr Varmrökt rökt fläsk i tärningar .
Gör så här:
Sätt på ugnen. 225grader
Tärna det varmrökta fläsket lägg i långpannan, OBS tillsätt inget fett .
Pannkakssmeten:. Vispa ägg och socker, tillsätt mjölet lite i taget till en klumpfri smet.
Tillsätt mjölken under vispning (lite i taget även där) tillsätt saltet.
När fläsket fått färg så ta en pensel och smörj långpannan med fettet som är där.
Häll därefter pannkakssmeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 40-50 min tills den fått gyllengul färg.
Skär fläskpannkakan i bitar och servera med lingonsylt.
Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaSv: Självklart får du "stjäla" tipsen! ;) Egoinas mamma
Mumsigt,, så brukar ja me göra!! fast ibland har ja sallad till!!!!
SvaraRadera