söndag 25 december 2011

Risgrynsgröt "Tomtegröt"


4 port

Ingredienser:
1½ dl rundkornigt ris
3 dl vatten
½-1 tsk salt
1 msk margarin
1 bit hel kanelstång
7-8 dl mjölk
2-3 msk socker

Gör så här:
Blanda risgryn, vatten, salt och matfettet i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i kanelstången

Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
Späd med mjölken och rör om i grytan.

Koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på mycket svag värme ca 40 minuter, håll koll och prova lite då och då.
Smaksätt med socker, alla vill ju ha den olika söt så börja med 1 msk.

Slå upp och servera det i en fin skål, ocg glöm inte stoppa i mandelen om ni har mandel present på julafton :)
Servera med saftsås.



2 kommentarer:

  1. Sv: God fortsättning!

    min julafton sov jag bort och jobbade ett 14 timmars pass och gick av i dag på morgonen, sov bara 2 timmar, har en natt kvar..

    SvaraRadera
  2. God fortsättning. Tyvärr äter jag inte gröt. Tycker det ser så gott ut men bläsmak.

    SvaraRadera