Antal portioner: 4
Ingredienser:
600 g färska räkor
2 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
Salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering
Gör så här:
Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge.
Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.
Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré.
Fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter.
Sila.
Häll tillbaka buljongen i en kastrull.
Häll i grädde och koka ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Arrangera räkorna vackert och garnera med dill.
Receptet hittade jag i en tidning; Amelia, fast det hette bara Räksoppa, men receptet är identiskt med Leif Mannerstöms.
Soppan var helt okej, men för små portioner tyckte sambon. Eftersom det ska räcka till 4-port och vi var 2 som dela och han tittade efter mer. :)
Verkar enkelt...och supergott!
SvaraRaderaMUMS!
SvaraRaderaHelt underbart god! Blir en sådan till middag i morgon igen
SvaraRadera