torsdag 13 oktober 2011

Godaste Rotsaksgratängen

2-3 personer
För att göra bara den till fler personer bara öka lite av rotsakerna/grönsakerna.
60 gram fint skuren fänkål.
1 morot skuren i slantar
1 palsternacka skuren i slantar
60 gram skivad och tärnad kålrot
240gram potatis, skivad
2 vitlöks klyftor krossade och hackade.
½ gul fint skivad.
2.5 dl Grädde, gärna matlagningsgrädde
salt och grovmalen svartpeppar.
ca 2 dl Riven ost

Lägg i rotsakerna/grönsakerna i en ugnsform genom att varva dem.. glöm inte salta och peppra i mellan.
slå över grädde och avsluta med riven ost, grädda längst ner i ugnen på ca 200-225grader minst en timme så det hinner bli riktigt krämigt och få fin färg!
Servera till en köttbit.


1 kommentar:

  1. Mm detta måste jag prova å laga, tack snälla för receptet:D

    Kraam Izabell

    SvaraRadera