lördag 15 oktober 2011

Brrrr... en kall morgon!

God morgon på er... fruset och kallt i Åhus, markfrosten har verkligen kommit nu! 3 minus!
Härligt samtidigt som jag tycker det är tråkigt för jag gillar värmen ! Men visst är det vackert med frost! Hög luft och sol är underbart!
Men för mig finns en nackdel, min kropp (rygg och höfter) reagerar negativt och värken blir mer påtaglig, så nu gäller det att klä på sig bra så jag håller mig varm :)

Jag fick frågor av Marie och Sadia om mina menyer. ja, har jag gjort meny så brukar jag hålla mig till den.
Och 3-rätters är inte alltid jag gör, utan det är när jag har fått någon idé om något som kan passa till en buffé eller som förrätt så testar jag det, eller om jag är sugen på något speciellt som inte går att äta till middag :)
Som idag blir det kronärtskocka till förrätt, bara för det är så gott! Och det är ju inget man bara fixar och äter, men det passar ypperligt som förrätt.
Och så tycker jag det är kul att experimentera i köket till familjens stora förtjusning.

Alla recept är ju inte mina, och det står på de jag inte knåpat ihop själv, men en del är jag uppväxt med så de är ju "mina" eller mammas och mormors...kan även vara saker min syster eller svåger gjort när jag var yngre, båda har ju jobbat på Hotell Savoy i Malmö i köket, det var där de träffades i början av 60talet, min syster är 21 år äldre än mig ♥ om ni nu undrar hur hon kan jobba och träffa en man när jag inte ens är född :) Maggie jobbade som kallskänka på Savoy och Boris min svåger jobbade där som kock.
Senare flyttade de till Kristianstad där dom drev en lunchrestaurang i många år! Numera har dom båda gått i pension!

Min syster och hennes man 1965
Gårdagens meny såg ut så här!


Recept kommer senare!
Men nu... kaffe och njuta av morgonen!

3 kommentarer:

 1. Ja det var väldans kallt när jag vaknade... *brr* Dags att ta fram vintertäcket! Vilket vacker bild på din systers bröllop, jag älskar det där 60-tals modet:)

  Ha en fin dag!

  Kraam Izabell

  SvaraRadera
 2. Ser helt underbart gott ut.

  du jag försöker tillåta komentarer på min citat sida har typ sagt att den ska tillåta 17 gånger nu o sparat men fortfarande finns ingen kommentarsknapp. skiter snart i den där bloggen den bara strular o har en massa begränsnngar buhuhu:)

  SvaraRadera
 3. Åh vilken fin bild på din syster och hennes man :)

  SvaraRadera