lördag 16 oktober 2010

Maya's Päron-chokladmousse bakelse




4st

Botten:
3 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

Beskrivning:
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåts-papper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa ner mjölblandningen och vattnet i smeten.
Bred ut smeten jämnt över pappret.

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåts-papper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt den kallna under långpannan.
Ta ut 12 rundlar med ett glas.

Fyllningar:
1. Pärongrädde:
2dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
Några droppar karamellfärg och päronessens, här måste du testa dig fram till du tycker smaken är lagom.

2. Ekströms Chokladmousse med latte macchiat  (1påse) följ anvisningarna på paketet.


Ganache
Ingredienser:

80 g vispgrädde
25 g socker
25 g honung
80 g mörk choklad (Valrhona grand cru 64.5% eller Marabou mörk)

  1. Finhacka chokladen och häll den i en mikrovågsbunke.
  2. Häll grädde, honung och socker i en liten kastrull.
  3. Koka upp och häll över chokladen.
  4. Rör med plastslev eller stavmixer till en homogen och elastisk ganache.
  5. Låt svalna något

Lägg först rundeln med sockerkaka och toppa med pärongrädde, lägg på nästa rundel och lägg på chokladmousse, lägg på locket slå på Ganache och ställ kallt. Gör samma tills alla 4 bakelserna är klara, ta sedan fram dem och garnera dem med lite vit choklad eller något annat passande.
Jag klädde 2 med pärongrädde och två med Chokladmousse.


Väl värt jobbet! Jag lovar!

2 kommentarer:

  1. *MUMSIGT*
    :D själv ska ja bada för andra dagen GOTT gott i gott gott... tagit mej en BVC nu (Black velvet + cola)

    KRAM KRAM KRAM...ovs

    SvaraRadera
  2. De såg verkligen smarrigt ut!! jag skrev om kastanjepuré i min blogg idag, vet du var man kan hitta de?

    Kramis

    SvaraRadera