torsdag 14 oktober 2010

Havretårta



För 6-8 personer.


Ingredienser
Botten:
2 dl Havregryn
2½ dl mjöl
150 g margarin
¾ dl socker

Fyllning:
1 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk socker
2 dl hallon

Glasyr:
1½ dl Vispgrädde
¾ dl socker
1 msk sirap
1 msk kakaopulver

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa margarin och socker fluffigt.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet.

Dela smeten i två delar och klappa degbitarna till två runda plattor.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna på en plåt.

Blanda glasyrens ingredienser i en kastrull. Koka upp under låg värme och rör om då och då under 10–15 minuter.

Häll såsen på ena plattan. Låt svalna.

Vispa grädden och sockret… Tillsätt färskosten.
Lyft över den andra plattan försiktigt på ett fat och bred på fyllningen. Fördela hallonen jämnt ovanpå.

Lägg plattan med glasyr högst upp.



1 kommentar:

  1. kom med nya namnförslag till min blog då många tycker namnet är långt och jag inte heller gillar det

    SvaraRadera