tisdag 21 januari 2020

Lövbiffgryta



4 personer
8–10 steklökar
140 g bacon, tärnat
1 paprika, gul eller röd
500 g innanlår/lövbiff
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl crème fraiche
200 g Philadelphiaost med smak av rostad paprika elr. liknande.
250 g broccoli
1 msk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar
smör till stekning

Serveras med:
pressad potatis, ris eller pasta

Halvera lökarna om de är stora.
Tärna paprikan.
Stek lök, bacon och paprika i smör ett par minuter.
Lägg över i en gryta eller traktörpanna.

Salta och peppra köttet och bryn det i smör. Lägg ner köttet i grytan.
Vispa ur stekpannan med vatten ca 1-2 dl.
Tillsätt kalvfond, crème fraiche och Philadelphiaost.
Låt detta koka upp.
Dela broccolin i små buketter och lägg ner i såsen.
Koka upp och tillsätt soja och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Håll såsen över de andra ingredienserna och låt allt puttra samman.
Klart att servera.

Original receptet hittade jag på Allas.se, och gjorde om det lite så det passade mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar