torsdag 10 januari 2019

Persikotrifle




Snabb dessert som räcker till många,
Alla har inte tid att stå i köket flera dagar innan de ska ha gäster, men vill ändå inte servera något färdigköpt. Här är ett gott alternativ.
Ca 10 port
1 sockerkaka eller en tårtbotten  
5 dl grädde
5 dl vaniljkräm (pulver och mjölk)
1 stor burk konserverade persikor
Spad från persikorna… droppa över kakan om den är lite torr.
Ca 250 gr jordgubbar, skivade.<

Ta en stor glasskål eller servera i individuella glas om du vill.
Bryt kakan i små bitar och fördela över hela botten.
Vispa grädden medelfast.
Vispa vaniljkräm.
Dela persikorna i klyftor.

Varva sedan kaka, persikor, jordgubbar, grädde och vaniljkräm … upprepa tills allt är slut… men avsluta med grädde och dekorera med frukt och bär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar