torsdag 19 april 2018

Broccolisallad


Bästa Katrin brukar bjuda på denna underbara broccolisalladen, passat till allt, så god. Fräsch och krispig!
Jag har gjort om den till ett lite nyttigare alternativ med mindre socker så min make med kan äta den.


2 färska broccolihuvuden
1 rödlök, finhackad
1 msk majonnäs
1 msk honung
75 g solrosfrön, rostade (1,25 dl)
2,5 dl naturell grekisk yoghurt (10%)
1 msk vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar

Gör så här
Lossa broccolibuketterna från stjälken och dela dem i mindre munsbitar.
Skölj broccolin, låt den rinna av i ett durkslag.
Blanda 2,5 dl grekisk yoghurt med en finhackad rödlök, en matsked honung, två matsked majonnäs och en matsked vitvinsvinäger i en serveringsskål tillsammans hälften av solrosfröna. Rör om så att allt blandas.
Salta och peppra efter eget tycke och smak.
Lägg i broccolin och rör runt ordentligt.
Låt gärna stå en timme eller två innan servering. 
Strössla över resten av solrosfröna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar