600 g fläskytterfilé
1 msk smör
2 dl förvällda kantareller
Svartpeppar
5 dl matlagningsgrädde
1½ msk kalvfond
1 msk majsstärkelse
2 msk frysta lingon
2 msk hackad färsk persilja
Servera med kokt potatis och sallad
Gör så här:
Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat
vatten.
Skär köttet i skivor.
Stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida,
kryddade med lite svartpeppar.
Lägg i kantarellerna och låt de fräsa med köttet i grytan
en minut.
Tillsätt grädde, fond och majsstärkelse, rör om och koka
ca 5-10 min.
Smaka av.
Strö över lingon och persilja. Servera.
Men åh, vad gott! Det här ska jag laga någon dag. Tack för tips!
SvaraRaderaSå gott! Detta ska jag testa en dag :)
SvaraRadera