onsdag 10 januari 2018

Färs med medelhavsinspiration


Ca 8 port
Ingredienser:
800 g nötfärs 10%
2 ägg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2,5 msk torkad persilja
800 g potatis
2 tsk olivolja
1 röd paprika
1 zucchini
1 st Aubergine 

Tomatsås:
1 stor gul lök
1 solo vitlök
1 förp krossade tomater 500 gr
1 tsk socker
1 tsk spiskummin

2 tsk gurkmeja

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda samman färs med ägg, salt, peppar och persilja. Rulla till köttbullar.
  3. Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnsform och häll olja över. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn ca 15-20 minuter.
  4. Strimla paprika och skiva aubergine och zucchini.
  5. Gör tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, spiskummin och gurkmeja. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och ev ytterligare socker.
  6. Ta ut formen med potatis och lägg i grönsakerna och salta lite och lägg sedan i köttbullarna, klicka tomatsåsen runt om köttbullarna
  7. Sätt in i ugn ca 30-40 minuter, till köttbullarna är klara och har fått fin färg.


Ett viktväktarerecept i grund och botten som jag gjort om lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar