Kexbotten
- 300 g digestivekex
- 150 g smör
Cheesecakesmet
- 600 g philadelphiaost
- 2 1/2 dl kesella 10%
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ekologiska ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 g vit kvalitetschoklad
- 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
- Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
- Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
Pudra florsocker över kakan.
Servera med färska bär och vispgrädde.
o så gott det ser ut att vara ;)
SvaraRaderaAlltså cheesecakes måste vara något av det godaste som finns! *hjärtögon*
SvaraRaderaVad gott :D
SvaraRadera