söndag 17 september 2017

Gratinerad Skinkschnitzel




8 port
Det här behöver du :
ca 1000 g skivad skinkschnitzel
Smör till stekning
Salt & nymald svartpeppar
4 dl köttbuljong (egen, el tärning/fond + vatten)
1 msk soja Mrs. Cheng
1 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning
15 st körsbärstomater
1 röd paprika
1 knippe slätbladig persilja



GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över i en ugnsfast form.
När alla är brynta, lägg i den finhackade löken och bryn den och lägg den över schnitzlarna.
Vispa ur pannan med lite buljong.
Tillsätt soja, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp.
Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen.
Häll såsen över formen med schnitzlarna.
Lägg på halverade körsbärstomater och tärnad gul paprika. 

Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är. 



2 kommentarer:

  1. Hey there! Do you have Twitter? I’d like to follow you if that would
    be ok. I’m definitely enjoying your blog and look
    forward to completely new posts.

    SvaraRadera
  2. Tror jag lånar detta receptet med :)

    SvaraRadera