måndag 27 mars 2017

Kärleksmums, moccarutor, snoddas...




Kärt barn har många namn, här kommer recept på den godaste jag ätit!

300 gr smör eller margarin
4 ägg
6 dl socker
6 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl

Glasyr:
100 g smör eller margarin
6 msk starkt kaffe
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:


Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
Smörj en långpanna /braspanna med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klä med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i långpannan /braspannan (den som tillhör ugnen)
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren.
Smält smör eller margarin.
Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm.
Strö över rikligt med kokosflingor.  
Låt stå och stelna.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.

2 kommentarer: