måndag 20 februari 2017

Oreo Cheesecake


Ca 12 p
Botten
100 g smör
2 paket chokladkex (av Oreo-typ)
Kräm
200 g naturell färskost
2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Chokladkräm
100 g mörk choklad (Marabou mörk)
200 g naturell färskost
1 dl florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
Topping
2, 5 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
½ tsk vaniljsocker
Dekoration
100 g mörk choklad
20 st små Oreo- kex
Jordgubbar
Choklad ”rasp/riv”
Botten:
Smält smöret.
Mixa kakorna grovt i en matberedare, blanda med det smälta smöret.
Klä en 24 cm i dia  springform med bakplåtspapper . Tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter.
Ställ i kylen.
Kräm:
Vispa samman färskost med florsocker.
Vispa grädden och blanda med ostblandningen till en slät kräm.
Bred över kakbotten och ställ i kylen igen. 
Chokladkräm:
Smält den mörka chokladen och låt svalna lite.
Vispa samman färskost med florsocker tills fluffigt.
Vispa ner den smälta chokladen lite i taget.
Vispa grädden ganska fast och vänd ner i krämen.
Bred ut ovanpå det vita kräm-lagret.
Tillbaks i kylen.
Garnering:
Vispa grädde och vaniljsocker och strösocker och lägg överst på tårtan.
Toppa med jordgubbar, choklad ”rasp” och mini oreokex.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar