fredag 11 november 2016

Vaniljmuffins - Gluten och Laktsosfria


Det du behöver är (20 st):

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör, laktosfritt
1,5 dl laktosfrimjölk
4 dl glutenfri fin mix
3 msk bakpulver (ja… ni läste rätt!)
3 msk vaniljsocker


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker poröst.

3. Smält 50 g smör och blanda i 1,5 dl mjölk när det smält.

4. Blanda 4 dl glutenfri fin mix, 3 msk bakpulver och 3 msk vaniljsocker i en ny bunke.

5. Tillsätt smör -mjölken och de torra ingredienserna, blanda väl.

6. Fördela smeten i muffinsformar (ca 1 msk i varje form).

7. Grädda i ugnen i 13-14 min, tills de är gyllenbruna


Man kan även göra dem som lite större Cup cakes och då blir det 10 st - (ca 2 msk i varje form). Det går även att tillsätta kakao för att få chokladmuffins. Byt ut en del av vaniljsockret. 


1 kommentar: