Det du behöver är (20 st):
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör, laktosfritt
1,5 dl laktosfrimjölk
4 dl glutenfri fin mix
3 msk bakpulver (ja… ni läste rätt!)
3 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker poröst.
3. Smält 50 g smör och blanda i 1,5 dl mjölk när det smält.
4. Blanda 4 dl glutenfri fin mix, 3 msk bakpulver och 3 msk
vaniljsocker i en ny bunke.
5. Tillsätt smör -mjölken och de torra ingredienserna, blanda
väl.
6. Fördela smeten i muffinsformar (ca 1 msk i varje form).
7. Grädda i ugnen i 13-14 min, tills de är gyllenbruna
Man kan även göra dem som lite större Cup cakes och då blir
det 10 st - (ca 2 msk i varje form). Det går även att tillsätta kakao för att få chokladmuffins. Byt ut en del av vaniljsockret.
Muffins är gott
SvaraRadera