söndag 13 november 2016

Hallonmoussetårta

En underbar Hallonmoussetårta


Gluten- och laktosfri kladdkaka

2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl Semper glutenfri mjölmix
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g laktosfritt smör

Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker.
Sikta i mjölmix, vaniljsocker och kakao och blanda runt ordentligt.
Häll i det smälta smöret och blanda runt igen till en jämn smet.
Häll smeten i en smord springform (jag använde en på 20 cm, men det går bra med större) med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 150 gr i ca 30 min.
Låt svalna helt innan du häller på moussen



Hallonmousse

Ingredienser:
225 g frusna hallon
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
4 blad gelatin
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp hallon,  vaniljsocker och socker, passera bort hallonkärnorna.
Smält gelatinet i den varma hallonpurén och låt svalna i kylen (ej stelna,  bara svalna av)
Vispa grädden och vänd ner i den svala hallonpurén.
Bred på moussen på chokladbotten.
Låt stelna i ca 2 timmar.

1 kommentar:

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!