Gluten- och laktosfri kladdkaka
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl Semper glutenfri mjölmix
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g laktosfritt smör
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker.
Sikta i mjölmix, vaniljsocker och kakao och blanda runt ordentligt.
Häll i det smälta smöret och blanda runt igen till en jämn
smet.
Häll smeten i en smord springform (jag använde en på 20 cm,
men det går bra med större) med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 150 gr i ca 30 min.
Låt svalna helt innan du häller på moussen
Hallonmousse
Ingredienser:
225 g frusna hallon
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
4 blad gelatin
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp hallon, vaniljsocker och socker, passera bort hallonkärnorna.
Smält gelatinet i den varma hallonpurén och låt svalna i
kylen (ej stelna, bara svalna av)
Vispa grädden och vänd ner i den svala hallonpurén.
Bred på moussen på chokladbotten.
Bred på moussen på chokladbotten.
Låt stelna i ca 2 timmar.
den där såg inte fel ut :)
SvaraRadera