måndag 14 november 2016

Granola


4 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 tsk vaniljpulver
2 dl kokosflingor 
1 dl grovt hackade cashewnötter
2 dl grov hackade hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl pumpafrön
2 msk vatten
2 msk raps eller solrosolja
2 msk flytande honung
1 dl blandad torkad frukt, tex: russin, tranbär, blåbär, aprikoser.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, frön, nötter och kryddor i en skål. 
Häll i vatten, olja och blanda om.
Sprid ut blandningen på en ugnsplåt och ringla lite honung över. Rosta i ugnen ca 25 minuter. Rör om flera gånger under tiden så att inte müslin bränns. 
Låt svalna, lägg sedan i den torkade frukten och rör runt.
Förvara i en burk med lock.
Gör man sin egen Granola så kan man välja precis vad man gillar att ha i den.



1 kommentar: