söndag 11 september 2016

Kycklinggryta med äpple och dragon - Chicken casserole with apple and tarragon



För 6 personer.
Superbt gott!
Ingredienser:
800 gr kycklingfilé
smör
2 krm grovmalen peppar
2 msk kycklingfond
1 finhackad gul lök
4-5 äpplen, gärna syrliga.
1,5-2 dl konc. äpplejuice
1-2  msk dragon
2 finhackade vitlöksklyftor
6 dl vispgrädde
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar.
Bryn löken och vitlöken, och sedan lägg i kyckling och bryn efterhand i grytan, krydda med peppar och dragon.
Tillsätt juice och grädde… låt puttra i 10 min. Smaka av tillsätt mer salt eller kycklingfond vid behov.
Skala o kärna ur äpplena, tärna dem och lägg ner. Låt puttra ytterligare 5 min ... inte för länge, äpplebitarna får helt inte bli för mjuka.
Servera ris och sallad till!


And for you Marjorie in English!
For 6 servings.
Ingredients:
800 gr chicken breast
butter
2 tsp coarsely ground pepper
2 tbsp chicken stock -concentrated
1 finely chopped onion
4-5 apples, preferably sour and crisp.
0,8 cups concentrate of apple juice (or a bit less, start with 0,5 cups)
1-2 tbsp tarragon
2 cloves garlic finely chopped
2,4 cups heavy cream
Do this:
Cut the chicken into evenly pieces.
Saute the onion and garlic, and then add the chicken and fry everything in the pot, season with pepper and tarragon.
Add the juice and cream ... let simmer for 10 minutes. Taste and add more salt or chicken stock if necessary.
Peel and core the apples, dice them and put in the pot. Let simmer for another 5-10 minutes ... not for long, the apple pieces should not become too soft.
Serve rice and salad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!