söndag 14 februari 2016

Semmelkladdkaka - Gluten och laktosfri.


8 bitar
Ingredienser:
150 g smör - laktosfritt
100 g mandelmassa 
1 tsk kardemumma
2 1/2 dl strösocker
3 st ägg
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Topping:
75 g mandelflagor
2 dl laktosfri vispgrädde
Florsocker
Smör till formen
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Riv mandelmassan. 
Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-30 min.
Låt kakan svalna.
Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
Vispa grädden lätt.

Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. 
Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar