onsdag 23 december 2015

Saffranskladdkaka - Gluten och laktosfri



Ingredienser för ca 8 bitar
 
3 dl socker
2,5 dl glutenfri mjölmix
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
100 g mandelmassa
150 g laktosfritt margarin eller smör.
1 g (2 paket) saffran


 
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda socker mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör ner äggen.
Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
Smält smöret och rör i saffranet, tillsätt till smeten.
Smörj en form med avtagbar kant och mjöla. Grädda  mitt i ugnen i 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Servera kakan ljummen eller kall med vispgrädde och apelsinklyftor (renskurna).
 

 

1 kommentar:

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!