tisdag 3 november 2015

Usch vad ledsen jag blir....När vänner inte mår bra...
Livet är inte lätt alla gånger och visst ter det sig konstigt lite då och då. Alla kämpar vi på för att få allt till att funka och gå runt, är man te.x. småbarnsförälder har man sjukdomar, dagis/skollämningar tvätt och inköp. mm som ska funka, absolut inte det lättaste när man har ett heltidsjobb med.
Men sen har vi det där med vänner som man ska värna om och försöka ses och umgås med. Lite egentid... eller vad man nu väljer att kalla det. När en sådan vän inte mår bra och man vet inte hur man ska göra för att personen ska må bättre...

Det är när en sådan person med tusen järn i elden som alltid ställer upp för alla vänner hela tiden och stöttar och hjälper, finns där i alla väder. När den personen brakar... vem stöttar och tar hand om den då?
Pratade med en vän i dag som är djupt besviken på några av sina vänner.
Verkligen funnits där i ur och skur för dessa vänner men känner att han inte får något tillbaka. Inte är uppskattad eller värdesätts.

Jag kallar de personerna för energitjuvar. Dom tar och tar och tar, men glöm att de ger!  Och dom måste man inte ha i sitt liv. Dags att göra ett nytt kapitel i livets bok och se vilka dörrar som öppnar sig.

Visst ...vänner är super viktigt, men jag gör val. Jag vill inte ha vänner som inte uppskattar mig. Som inte tänker på på mig och är inte omtänksamma utan utnyttjar situationer istället..

Jag funderade lite ikväll och kom fram till att vissa vänner passar man inte in med... om man inte "bjuder in" ... för då är man intressant.... för tro inte att DOM bjuder inte till fest, middag eller liknade men de kommer gärna om DU bjuder in... som sagt de vill gärna ha men inte ge...

Det gör MIG väldigt besviken.
Jag tycker om vänner som kikar in på en kopp kaffe (som har kakan med sig själv om han/hon förväntar sig en)
Jag tycker om vänner som hör av sig till mig, inte bara jag till dom.
Jag tycker om personer som kan köpa med sig en blomma/en present bara för att glädja någon. Jag uppskattar det och jag gör det ofta till andra. Det behöver inte va buketten för 300 kr det kan va tulpanerna på Ica för 49,90!
Jag gillar även vänner jag kan prata med sen kan det gå flera månader och sen hörs man igen och det är inget som känns konstigt utan helt okej!

Jag försöker alltid vara snäll och omtänksam mot alla och tror gott om alla (eller numera om de flesta) till motsatsen bevisas.

Och visst är det så att falska personer och de som ljuger deras rätta jag visar sig för eller senare. Ingen kan leva en lögn och inte bli påkomna men det är vad tror jag.
Jag kan även vara utan egoism och skryt . ...ytliga människor gillas inte!
Däremot tror jag på beröm och tala om när jag tycker någon är bra eller gör något bra.
Jag tycker om varma omtänksamma människor som bryr sig om mig och min familj och uppskattar oss...
Ogillar människor som tycker på att där är dammtussarna i hörnen när de kommer på besök. - Stör det dom kan dom fixa det!
Jag är som jag är... take it or leave it!
Och med det avslutar jag och skickar massor av kärlek till mina vänner! Ni vet vilka ni är ♥

Och speciellt till dig min vän som känner dig sviken, du är en av de bästa och mest omtänksamma personer jag vet. Var rädd om dig och tänk positivt. När gamla dörrar stängs så öppnas nya!
1 kommentar:

  1. Så bra skrivet 😊 Du är en varm, snäll och generös person May, med hjärtat på rätt ställe. Riktiga vänner finns i med och motgång och inte bara i medgång. Kram ❤

    SvaraRadera