lördag 31 oktober 2015

Mangomousse med kiwi och kokostopping.



Gluten och laktosfri dessert.

Ingredienser:
1 vaniljstång
1 dl vatten
2 dl strösocker
2½ gelatinblad
400 g fryst mango i tärningar
2 dl vispgrädde (laktosfri)
3 msk saft av citron

Till servering:
ca 2 dl mango i tärningar
1-2 kiwi
Kokosflingor
Citronmelissblad
 
Gör så här:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter.
Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten.
Mixa mangon med den avsvalnade sockerlagen.
Vispa grädden.
Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
Rör ner den i en tunn stråle i mangopurén. Vänd ned grädden försiktigt.
Lägg lite kiwi och mangobitar i botten på glasen.
Fördela sedan moussen i glasen och låt stelna i kylen i minst 5 timmar.
 

Servera mangomoussen toppad med mango tärningar, kiwi klyfta, citronmeliss och kokosflingor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!