torsdag 6 augusti 2015

Beer can burgers - My way.





Ingredienser:
Vildsvinsfärs ca 200 gram / burgare
2 bacon skivor / burgare
Fyllning:
Här kan man variera med lite av vad man tycker om, jag valde stekt paprika, champinjoner, tomater och lök. (lite salt och grovmalen svartpeppar)
En smakrik ost (riven), jag tog en 18-årig Allerum.
Gör så här:
Skär lök, champinjoner och paprika i bitar och stek dem så de blir lite mjuka.
Gör en boll av färsen som du skall ha till en burgare, tryck ner en ölburk eller annan burk i den och tryck sedan färsen längs med burken så den omsluter burken. Ta sedan 2 bacon skivor och snurra runt färsen.
Ta bort burken.
Fyll sedan hålet med din fyllning och avsluta sedan med god smakrik ost på toppen.

Grilla burgarna i ca 45-60 min indirekt grillning.
Vi valde att servera potatisgratäng, baconinlindad majs och sallad till dessa.


Vi fick ta till vår "vintergrill" för vi har en murgrill och där är inget lock och vad jag hört så för bästa resultat ska de vara en grill med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!