onsdag 22 juli 2015

Vem är du som har rätt att säga att jag är FUL!?


Alla är mer eller mindre vackra och det är väl i betraktarens öga som skönheten sitter?  Eller har jag fel?
Jag kan mycket väl tycka en människa är vacker trots han eller hon inte är bildskön (ser ut som alla fotomodeller på tidningsomslagen) utan för mig blir personen vacker, rent av en skönhet pga. av hur den agerar och är som person.
En person med stort hjärta, humor, omtanke blir ofta vacker för mig. ... Ja för mig... för han eller hon är kanske inte vacker i era ögon! Och jag säger inte att ni behöver tycka likadant som mig!

Men sluta upp att säga att människor är fula för att de inte passar i era kriterier för vad skönhet är!


Jag har hört personer säga att - jag umgås inte med fula människor! Ingen jag vill lära känna ... kolla som hon/han ser ut!!
Men hallå!

Hur vet du om de är fula? Döm inte en bok för dess pärm.

Nej ge alla en chans du kanske upptäcker en diamant där, en underbar person som har massor att ge! Och det hade du missat om du du valt bort den pga. av klädsel, utseende eller nått annat som inte passade in i ditt smak och tycke.

Man dömer/uppfattar ofta personer efter det första intryck man får. Men ibland upptäcker man att den personen var bara blyg och är hur trevlig och underbar som helst! Inte alls så som man uppfattade den från början!

Så tänk er för... ni kan missa ert livskärlek, en underbar vän eller kanske en själsfrände.


2 kommentarer:

  1. Vad bra , tänk om vi kunde tänka lite mera på det sättet. Jag blir förfärad över ungdomens skönhets ideal, jag som är uppväxt i den "naturliga" hippy stilen som rådde , på sin höjs så tvättade man sig. typ. 70 tal, långhårig Hippy/ Utsvägda jeans var ett måste (som man skulle sy ut själv.

    SvaraRadera
  2. för länge länge sen ....;) fanns en tös på 14-15 som var dö kär i en kille så där på håll...kompisarna till tösen skulle var "snälla" o fråga chans till den trånande tösen men svaret var NEJ pga av att hon hade två sneda tänder o framkant??!!.... Dåtid 1978-79 lika illa som nu.,,,,Idag tacksam att det inte blev nått då jag fått reda på att "drömprinsen" var en stor skit stövel......... OM man går på personlighet och det inre iställer för hur man ser ut på framsidan så skulle mänsligheten bli bra mycket varmare o vi skulle säkert inte ha alla dessa olika ätstörningar heller.....

    SvaraRadera