Portioner: 4
Sallad:
1 ask körsbärstomater
½ tsk basilika
1 msk olivolja
2 tsk citronsaft
salt och peppar
1 påse blandad sallad
Sås:
1 purjolök ca 500 gr
2 vitlöksklyfta
1 citron rivet skal
1 tsk basilika
2 tsk olivolja
3 dl crème fraiche
1 dl mjölk
4 portioner pasta.
ca 600 g varmrökt lax
Dela tomaterna i halvor.
Strö över torkad basilika.
Ringla över
olivoljan och citronsaften.
Krydda med salt och peppar.
Vänd ner salladen.
Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken tunt. Skölj
citronen och riv skalet. mät upp basilikan.
Fräs purjolök och vitlök mjuk i olivoljan i en stekpanna.
Rör ner crème
fraiche, mjölk, citronskal och basilikan.
Smaka av med salt och peppar. Håll
varmt.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda såsen med pastan.
Lägg upp salladen på tallrikarna, lägg på pastaröran och toppa med laxen.
även detta såg gott ut
SvaraRadera