6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 dl kallt vatten
Glasyr:
175 g smör
6-7 dl florsocker
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
kokos
Röd hushållsfärg
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda bakpulvret i
vetemjölet och rör ner det i smeten. Rör till sist ner vattnet. Häll ut i
bakplåtspappersklädd långpanna och grädda 25-30 minuter i 175 grader. Låt
svalna.
Smält smöret till glasyren och ta av från plattan. Rör ner sockersorterna,
saften och äggulorna. Rör slät. Tillsätt hushållsfärg några droppar i taget tills du får den färg du vill ha.
Bred ut på kakan och strö över kokos.
Ställ gärna i kylen en stund så glasyren stelnar, då blir den lättare att
skära.
Skär i rutor.
Går utmärkt att frysa och tinar mycket snabbt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar