onsdag 27 augusti 2014

Äppellimpa

Detta receptet är Hallomlimpan omgjord med Äpple.



Äppellimpa
6-8 bitar
Lättbakad, mjuk Äpplekaka med lite sega och mjuka men samtidigt frasiga kanter. 
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, flytande eller smält
Garnering
1 äpple skivat i halvmånar.
Strösocker
Kanel
GÖR SÅ HÄR
1.Ugnen 180 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
3. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Lägg äpplebitarna i en påse , strö en tesked socker och kanel efter behag i den och skaka sen runt äpplet så alla bitarna blir smaksatta. stick ner bitarna i smeten och strö över lite socker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Serveras med vaniljsås.


Lättbakad och god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar