söndag 25 maj 2014

Pannacottadessert/kaka med jordgubbar




 
Ca: 10 portioner eller fler beroende på vilken storlek man skär bitarna i.
 
Ingredienser:
 
Botten
200 g digestivekex
2½ dl Rice crispes
2 msk Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
250 g ljus choklad
 
Fyllning
1 liter Jordgubbar
1 liter vispgrädde
1/2 dl Ica tropiskjuicekoncentrat
2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
 
 
 
Klä en form, 20 x 30 cm med plastfilm. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med rise crispes och vaniljsocker. Smält matfettet och häll i skålen. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro.
Bred ut chokladen över bottnen.
När chokladen stelnat ställ jordgubbarna i formen, skär dem släta i botten så står de enkelt. Eller dela dem i mindre bitar och fördela dem jämt i formen.


Koka upp grädde, juicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en halv minut.
Häll över jordgubbarna och låt svalna något.
Ställ i kylskåp. Skär i bitar.
Garnera gärna med myntablad. 




1 kommentar: