söndag 15 december 2013

Mozartkulor


200 g Odense nougat 
200 g Odense mandelmassa
150 g Odense mörk blockchoklad, minst 55% kakaohalt
 
Skär nougaten i fyrkanter, ca 25 st. 
Rulla dem till bollar och ställ in i 
kylen en stund så de stelnar. 
Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar. 
Lägg en nougatboll på varje och täck runt om med mandelmassan. 
Rulla till dem till släta bollar. Smält chokladen i ett vattenbad. 
Doppa kulorna i choklad och lägg på en bricka med bakplåtspapper att stelna, sätt gärna dem i kylen en stund innan nästa moment.
 
För att få lite fint mönster på dem kan man ta resterande choklad och ringla över med hjälp av en gaffel.

Låt sedan stå kallt ett par timmar.

Jätte gott till kaffet efter maten istället för dessert.


2 kommentarer:

  1. Farligt och hälsa på här hos dig, finns ju så mycket gott så man kan ju inte låta bli :)
    Kramis

    SvaraRadera
  2. MUMS va gött,, nog tur jag inte har intresset för varken bakning eller julgodistillverkning, även om jag ÖNSKAR jag hade det..

    Sköt om dig tjejen.. // Kramen Annelie

    SvaraRadera