lördag 23 november 2013

Pepparkaksmuffins


Pepparkaksmuffins blir riktigt syrliga och goda med lingon i sig. 

15 muffins
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk ingefära
0,5 dl vispgrädde
1,5 dl frysta lingon, blandade med 1 msk vetemjöl

Topping:
kesella
lingon
lite vaniljsocker

Gör så här:
1 Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 15 muffinsformar på en plåt.
2 Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Rör i vispgrädden.
3 Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl och vänd ner dem i smeten.
4 Häll smeten i formarna. Grädda cirka 15 minuter, känn med en provsticka att de är genomgräddade.
5 Låt muffinsen kallna.
6 Lägg på en klick kesella som blandats med lite vaniljsocker och några lingon på muffinsen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar