tisdag 26 november 2013

Pepparkaksbiscotti


100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl flagad sötmandel
1 dl torkade tranbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker i en bunke och rör ner äggen, ett i sänder.
Blanda de torra ingredienserna med flagad sötmandel och tranbär, vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Servera till glöggen och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!