tisdag 26 november 2013

Kokoskyckling med fruktigt ris



Portioner:  4
Ingredienser:
900 g filé
1/2 dl vetemjöl
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl riven kokos
2 ägg
smör till stekning
Fruktigt ris
3 dl ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
5 dl vatten
1 gul paprika
1 röd paprika
1 äpple
1 st kycklingbuljongtärning
1 kanelstång
salt och peppar
Sweet chili-yoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 msk sweet chilisås
salt
Så här gör du:
Torka av kycklingen med hushållspapper.
Blanda mjöl, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Sprid ut kokosen på en annan tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
Vänd kycklingfiléerna ett i taget först i mjöl, doppa dem sedan i äggvispet och rulla till sist i kokos.
Stek kycklingen omgångar i rikligt med smör i en stor stekpanna tills de fått färg runt om. Passa så inte paneringen bränns. Lägg över i en ugnssäker form.
Sätt ugnen på 200°C.
Fruktigt ris: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprika och äpple.
Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll på vatten och kyckling buljongtärning. Tillsätt kanelstång.
Låt småkoka under lock tills riset är färdigt, se förpackning för tid. Slå ev på mer vatten om det behövs.
Tillsätt paprika och äpple när 2 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner myntan strax före servering.
Gör klart kycklingen under tiden.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
Sweet chili-yoghurt: Blanda matyoghurt, finrivet skal av lime, färskpressad limejuice och sweet chilisås. Smaka av med salt.

Servera med riset och gärna sweet chili-yoghurt.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det blev väldans bra :) Hittade ett recept som jag gjorde om så det passade oss :) Blev över förväntan

      Radera