En riktig klassiker.
6 port
Ingredienser:
800 g falukorv
1 st gul lök
2 st lagerblad
5 st vit- eller kryddpepparkorn
Pepparrotssås:
50 g smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl spad från korven
1 dl potatisvatten
½ tsk salt
Vitpeppar
3 msk riven pepparrot (smaka er fram)
Dra skinnet av korven. Lägg den i en rymlig kastrull. Häll på vatten så
det täcker korven.
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under
lock i ca 10 minuter.
Man kan utesluta lök, lagerblad, pepparkorn och salt om man vill.
Pepparrotssås:
Smält matfettet i en kastrull på svag värme tillsätt mjölet och rör om med
visp.
Häll i mjölken, lite i taget och rör hela tiden tills såsen kokat upp. Slå
efterhand i vatten och spad från korven.
Koka såsen i minst 3-5 minuter på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, vitpeppar och pepparrot.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar