lördag 17 augusti 2013

Majskolvar



4 portioner
 
Ingredienser:
4 st majskolvar
1 msk salt per liter vatten
 
Tillbehör:
Smör
Salt
 
Gör så här: 
Ta fram en stor gryta.
Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna och skär eventuellt av de yttersta ändarna så att majskolvarna får plats i grytan.
Häll vatten i grytan. Tillsätt salt. Det ska vara så mycket vatten att kolvarna täcks av vattnet och de översta kolvarna flyter på ytan.
När vattnet kokar, lägg i majskolvarna och låt koka ca 7-10 min med locket på glänt. 
För att se när de är klara kan man testa med en provsticka i ett majskorn.
 

Servera majskolvarna med smör och salt eller ät dem som de är. Eller använd dem som tillbehör när ni grillar ...så gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!